ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΕΛΛΕΤ ;

Συμφέρει το πέλλετ;

Πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτή την ερώτηση.

Ας δώσουμε την απάντηση!

Σίγουρα συμφέρει!

Πότε συμφέρει πιο πολύ όμως;

1) Αν έχεις μεγάλο σπίτι η επιχείρηση που καταναλώνει πολύ καύσιμο για θέρμανση.
2) Αν νοικιάζεις το σπίτι και δεν μπορείς να κάνεις πολλές παρεμβάσεις. Σε αυτή την περίπτωση μια σόμπα πέλλετ ειναι μια καλή περίπτωση.
3) Η τιμή του πέλλετ τα τελευταία 10 χρόνια είναι σταθερή. Οι αυξομειώσεις που υπάρχουν είναι της τάξης των 10-30€/τόνος κάθε χρόνο συν πλην. Αποτέλεσμα είναι ένας καταναλωτής να ξέρει εκ των προτέρων πόσα θα πληρώσει για τα επόμενα χρόνια.

Αντίθετα οι τιμές σε όλα τα υπόλοιπα καύσιμα αλλάζουν.
Πετρέλαιο! Το 2009 είχε 0,50€ το 2012 έφτασε στο 1,40! το 2013-2018 ήταν κοντά στο 1€ ενώ το 2019 ήταν περίπου στα 0,90 και έπεσε στα 0,77 λόγω κορονοιού στο τέλος Μάιου 2020.
Ένας που καίει πετρέλαιο λοιπόν ωφελήθηκε το 2009 και το 2020! Και αυτό ειναι σχετικό!

Ρεύμα!
Πολλοι επέλεξαν τις αντλίες θερμότητας.
Η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα έχει διπλασιαστεί από το 2010 . Η ΔΕΗ αύξησε φέτος τα τιμολόγια , κατάργησε την έκπτωση του 15% για καλοπληρωτές και αύξησε ξανά το ρεύμα το 2020.
Οι ιδιώτες πάροχοι, έχουν ψηλά γράμματα με κύρια την ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ όπου αν η χονδρική τιμή που αγοράζουν περάσει ένα όριο χρεώνουν τον καταναλωτή πάρα πολύ . Μάλιστα ενώ το 2018 όποιος είχε πάει σε έναν ιδιώτη πλήρωνε λιγότερα από την ΔΕΗ το 2019 έφτασε σε σημείο να πληρώνει περισσότερα! Επειδή η τιμή της οριακής τιμής ήταν πάνω από τα όρια!

4) Ήρθε το φυσικό αέριο στην περιοχή μου. Το φυσικό αέριο ειναι μεν φθηνότερο από το πετρέλαιο αλλά εξακολουθεί να είναι ακριβότερο από το πέλλετ. Μεγάλα μειονεκτήματα ειναι τα εξής. Ότι η τιμή του θα αυξηθεί σίγουρα στο μέλλον. Ότι πληρώνεις λογαριασμό και πάγια για να έχεις σύνδεση. Ότι οι λέβητες φυσικού αερίου έχουν πάρα πολύ μικρό χρόνο ζωής με αποτέλεσμα μετά από λίγα χρόνια να θέλουν αλλαγή.

5) 8/10 υδραυλικούς που γνωρίζουν από εγκαταστάσεις συστημάτων θέρμανσης προτιμάνε το πελλετ. Είναι το πιο φτηνό καύσιμο με πολύ καλή αυτονομία.

6) Οι λύσεις του ξύλου και του πυρήνα απορρίπτονται εντελώς. Πρέπει να κάνεις τον θερμαστή συνέχεια. Τα συστήματα αυτά δεν δίνουν αυτονομία, παρά μόνο λίγες ώρες , το ποσοστό στάχτης ειναι πολύ μεγάλο και η θερμογόνος δύναμη μικρή. Πρέπει δηλαδή να κάψεις πολλούς τόνους υλικού για να ζεσταθείς σωστά. Ο δε πυρήνας; Θα σε κάνει να χωρίσεις από την γυναίκα σου από την πολύ μουνζούρα.

Οποτε η απάντηση στην ερώτηση αν συμφέρει το πελλετ ειναι ξεκάθαρη. Το πελλετ συμφέρει.

Απαραίτητη προύποθεση να κάνεις σωστή εγκατάσταση.

Μακριά από τα 2 πιο φτηνά μηχανήματα και σόμπες πελλετ που αγοράζουν όλοι. Θα έχετε προβλήματα. Με 200 ευρώ παραπάνω θα πάρετε πολύ καλύτερο μηχανημα και σομπα πέλλετ που θα το έχετε μια ζωή. Όσοι μάλιστα σε καυστήρα-λέβητα δώσουν 500-1000€ από το φθηνότερο μηχάνημα που κυκλοφορέι θα αγοράσουν μια μερσεντές που θα δουλεύει για αυτούς για χρόνια.

(άλλο λέβητας με 3χιλιοστά λαμαρινά και άλλο με 5χιλιοστά παίδες) Το πεντάρι είναι αθάνατο!

Αυτά από μας. Και να ξέρετε ότι το πέλλετ συμφέρει για αυτό να το προτιμήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *